Notícies
Concretament, ens referim a la diferència de tracte que reben els nostres titulats respecte al que es dóna als titulats de la branca d’humanitats (per exemple, geògrafs i historiadors) que volen ensenyar anglès a secundària. Mentre que a politòlegs i sociòlegs se’ls demana el nivell C2 d’anglès, als titulats d’humanitats només se’ls requereix el nivell C1.
El Departament d’Ensenyament ha admès que no té sentit aquesta distinció -excepte en els casos dels graduats i llicenciats en filologia i llengües-, però ens ha comunicat que no canviarà els criteris fins d’aquí a un parell d’anys, quan hi ha la intenció que, si es compta amb el màster de professorat de llengües estrangeres, només faci falta tenir el nivell C1 d’anglès. Es preveu que aleshores aquest màster pugui acceptar molts més alumnes que no pas ara.
Tant el Colpis com la Facultat vàrem manifestar que no ens semblava bé que es perllongués durant més temps aquest greuge, i per tant ens reservem la possibilitat d’emprendre accions legals si es convoquen borses de treball amb els criteris actuals.
A la mateixa reunió esmentada també es va posar sobre la taula la problemàtica que pateixen els graduats/des i llicenciats/des en Ciències Polítiques i de l’Administració que els impedeix impartir l’ensenyament d’economia a secundària (quelcom que sí poden fer els graduats/es en gestió i administració pública). Aquest assumpte el continuarem discutint amb el Departament d’Ensenyament.