PUBLICACIONS

ELS VALORS DELS CATALANS

Àmbits 48, Hivern 2012

El monogràfic que us presentem en aquest nou número de la revista Àmbits de Política i Societat està basat en el llibre Valors tous en temps durs, dirigit pel doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació, Àngel Castiñeira, i pel catedràtic en Sociologia, Javier Elzo. L’obra se centra en els valors dels catalans, resultat de les dades que es desprenen de l’Enquesta Europea de Valors de 2009. El títol ho diu tot: valors tous en temps durs. Les respostes donades pels ciutadans en aquesta enquesta i analitzades posteriorment per a la redacció d’aquest llibre mostren una radiografia que, si bé no caurem en el parany de generalitzar-la al conjunt de la societat catalana, ens dóna una idea sobre quins són els nostres valors, actituds i raonaments entorn de qüestions com la família, el treball, la religió, l’associacionisme, la política o la immigració. Al llarg d’aquestes pàgines trobareu un resum de l’anàlisi d’aquestes dades, realitzat pels mateixos autors dels llibre, i l’entrevista a un dels seus directors, el Dr. Castiñeira.

Els nostres col·legiats i col·legiades, per la seva banda, tornen a aportar un cop més un valor afegit a l’Àmbits, amb la secció Pàgina d’Actualitat, on parlen de la indeguda gestió dels aliments al món, que porta a morir de gana centenars de milers de persones cada any, de la problemàtica de l’expulsió dels estrangers irregulars, del desaprofitament del capital humà en els canvis de govern i de la necessitat d’una reforma de la funció pública, de la importància de la recerca en les ciències socials i humanes i d’una forma de treballar junts però no regirats: el treball en xarxa.

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This