PUBLICACIONS

JOVES PERSPECTIVES. IV Congrés Català de Joves Sociòlegs

Àmbits 47, Tardor 2011

L'edició d'enguany ha estat dedicada a cobrir el IV Congrés Català de Joves Sociòlegs, celebrat el passat mes d'abril a Barcelona. El Congrés va ser organitzat per l'associació Joves en Sociologia amb, un cop més, la col·laboració del Col·legi. Sota el mateix títol del Congrés, 'Joves perspectives', abordem a la revista algunes de les comunicacions més destacades presentades al Congrés, representatives de la qualitat de l’estudi dels joves sociòlegs i sociòlogues que amb el seu treball i presència van contribuir a l’èxit del Congrés. 

La temàtica d’aquestes comunicacions és diversa, tractant temes com el fracàs escolar, la crisi i els joves, la dominació adulta, la inscripció del jovent en l’espai públic urbà i les noves oportunitats per al món rural. El monogràfic també inclou una crònica del Congrés, a càrrec de dues de les seves organitzadores. 

En l’espai de l’entrevista conversem amb la Dra. Marina Subirats, Premi Catalunya de Sociologia 2011. 

D’altra banda, novament comptem amb una interessant Pàgina d’Actualitat, amb la contribució dels escrits dels nostres col·legiats i col·legiades. Aquest cop parlem de les polítiques públiques i socials, de Catalunya i el futur de la política de cohesió, de la relació govern/oposició i la de transversalitat en les polítiques locals. 

Hem volgut aprofitar les pàgines d'aquest nou número per a expressar paraules de record i de comiat a un amic i company, desaparegut recentment, l'Enric Renau.

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This