PUBLICACIONS

EUROPA DESPRÉS DE LISBOA: QUOI DE NEUF?

Àmbits 46, Primavera 2011

Aquest nou monogràfic de l'Àmbits de Política i Societat té en la Unió Europea la seva protagonista principal, especialment la UE posterior al Tractat de Lisboa. Diversos experts i expertes analitzen qüestions com ara les darreres presidències rotatòries, inclosa la de l'Estat espanyol, les perspectives de futur davant l'actual crisi del deute sobirà a la zona euro, les implicacions del Tractat en la política d'ampliació de la Unió, la política europea de veïnatge, la creació del Servei Europeu d'Acció Exterior, la política europea de defensa, la Iniciativa Legislativa Popular i el paper dels parlaments nacionals i, finalment, algunes visions sobre la llengua a Europa, com ara el català.

Per a aquest número hem comptat amb articulistes com la Dra. Anna Herranz, de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals; Josep Coll, ambaixador, cap de la Delegació de la UE a la República de Cabo Verde; Lluís Balsells, administrador a la Subcomissió de Seguretat i Defensa del Parlament Europeu; Johan Haggman, coordinador dels Estudis de Multilingüisme i Traducció a la Comissió Europea; Josep Maria Ribot, politòleg i funcionari al Parlament Europeu, i Ignasi Centelles, coordinador d’aquest monogràfic, politòleg i coordinador del Centre Maurits Coppieters, entre altres autors. 

El monogràfic el completa l'entrevista realitzada a la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding.

D'altra banda, aquest número torna a gaudir d'una interessant secció de Pàgina d'Actualitat, amb articles dels nostres col·legiats i col·legiades, sobre temes diversos com són la corrupció a Catalunya, l'avaluació de polítiques públiques, la realitat dels alumnes immigrants, la superació del pensament únic, el darrer Fòrum Social Mundial i la desafecció cívica.

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This