PUBLICACIONS

ELECCIONS DECISIVES

Àmbits 44, Tardor 2010

El número 44 de la revista Àmbits de Política i Societat presenta el recull dels discursos pronunciats pels caps de llista de les formacions polítiques que participaren en el cicle de sopars-tertúlia organitzat pel Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya durant els mesos de maig i juny, amb motiu de la proximitat de la convocatòria electoral al Parlament de Catalunya. 

Es tracta d’uns comicis marcats per temes transcendentals per al país. La crisi econòmica i l’elevat percentatge d’atur, les tenses relacions entre Catalunya i Espanya sorgides arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, o l’auge de nous partits independentistes, les reivindicacions dels quals es van fer paleses en la multitudinària manifestació del 10 de juliol de 2010, en són només alguns exemples de les qüestions sobre les quals els nostres representants polítics van parlar durant aquests sopars-col·loqui informals, acompanyats dels nostres col·legiats i col·legiades, sociòlegs i politòlegs.

En l’espai de l’entrevista conversem amb Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, que, fent balanç de la legislatura, sosté que ha arribat l’hora que exercim el dret de decidir. 

En la Pàgina d’Actualitat, com sempre diversa, hi podreu llegir, d’una banda, dos articles estretament lligats a les eleccions: un sobre aquells factors que en poden determinar el resultat i l’altre sobre el gran desconeixement de les actuacions del Govern per part de la població que li atorga legitimitat a través del vot. D’altra banda, es publica un tercer article sobre el paper dels consultors professionals en un procés electoral però, en aquest cas, no relacionat amb la política, sinó amb la presidència del Futbol Club Barcelona. Finalment, el darrer dels articles escrits pels nostres col·legiats posa de manifest l’interès per recuperar la memòria local, i especialment la de la guerra civil, en el si d’una societat globalitzada, per mitjà de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This