PUBLICACIONS

L'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA: ENTRE LA POLÍTICA I LA SOCIETAT

Àmbits 43, Estiu 2010

Cada vegada són més i més polièdrics els assumptes als quals han de fer front les administracions públiques. D'aquí, que aquestes es trobin amb la necessitat de contractar professionals amb habilitats i capacitats diverses que els permetin comprendre i encarar, de forma eficient, les diferents dimensions dels reptes propis d'una societat canviant.

El número 43 de la revista Àmbits porta per títol L'Administració pública: entre la política i la societat d'acord amb el tema d'un monogràfic que pretén descobrir els nous desafiaments que es presenten a les administracions públiques del segle XXI en la seva relació amb aquells a qui es deuen: d'una banda, el poder polític i, de l'altra, i molt especialment, la ciutadania.   

De la mà de diversos experts que coneixen l'administració pública des de dins, analitzem fins a quin punt les competències adquirides amb l'estudi de la Sociologia i la Ciència Política, dues llicenciatures de caràcter eminentment interdisciplinari, poden contribuir al bon govern aportant-hi un importantíssim valor afegit, complementari al que ofereixen altres titulacions.   

Com no podia ser d'altra manera, l'espai de l'entrevista el protagonitza Carles Ramió, director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Ramió exposa, amb poca voluntat de ser políticament correcte, quines són les febleses de les administracions públiques catalanes i quins són, per tant, els aspectes on més poden incidir els sociòlegs i els politòlegs del futur. Alhora, fa un balanç dels seus tres anys al capdavant de la institució reflexionant sobre la feina ben feta i els objectius encara per assolir.

Al Monogràfic l'acompanya, com de costum, la pàgina d'actualitat que, en sintonia amb l'ampli ventall d'interessos dels col·legiats i col·legiades, inclou continguts diversos: des de l'oportunitat que ens ofereix la llei de dependència per regularitzar la situació laboral dels immigrants fins a la presa de consciència sobre les virtuts dels microcrèdits per a l'eradicació de la pobresa i una proposta de reforma dels òrgans de govern de la universitat per fer-la més operativa, entre d'altres.

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This