PUBLICACIONS

ON ANEM A VIURE?

Àmbits 15, Estiu 2000

On anem a viure? aquesta és, sovint, la pregunta que més ens formulem al llarg de la nostra vida. En funció de l'edat, la situació laboral, el poder adquisitiu, les necessitars personals i altres factors afegits, l'elecció del lloc on viure varia.
A l'article introductori del Monogràfic, del sociòleg Joan Costa, s'afirma que les estructures socials necessiten desenvolupar els seus propis models culturals a un espai, i viceversa. No abordarem pas al progressió història de l'urbanisme, sinó que des d'una perspectiva acutal, intentarem desxifrar per què tenim les ciutats que tenim, com són, com acabaran sent i en què ens convertiran als ciutadans que les habitem.

D'altra banda, al Dossier, analitzem els moviments socials: com sorgeixen, com s'articulen i quina és la seva incidència en l'acció de govern.

De tot això i més en parlem amb el prestigiós sociòleg francès Alain Touraine. L'impulsor del concepte "moviments socials" ens parla de globalització, capitalisme i igualtat de gènere, entre molts altres temes.

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This