PUBLICACIONS

POLÍTIQUES CULTURALS: EQUILIBRI IMPOSSIBLE?

Àmbits 19, Tardor 2001

La gran protagonista per partida doble d'aquest nou número de l'Àmbits és la cultura. Present al Monogràfic i al Dossier, l'analitzem des de la seva vessant més oficial, les polítiques culturals, per una banda i, des de l'altra, ens trobem amb la contracultura.

Parlem de reptes, d'identitat, de política lingüística, de cultura global... enfront el poder de la cultura que no neix de l'Administració sinó de les iniciatives individuals, del carrer, dels bars, les sales de concert, els mercats i fins i tot les parets d'una ciutat com Barcelona, però que es pot extrapolar a moltes altres urbes europees.

Vicenç Fisas, titular de la càtedra Unesco sobre Pau i Drets Humans de la Universitat Autònoma de Barcelona, ens parla del canvi possible de la cultura de la violència a la cultura de la pau.

Amb l'esperança d'assolir la pau dediquem un especial de la Pàgina d'Actualitat a l'atac terrorista del passat 11 de setembre als Estats Units. Ens endisem en les claus del terrorisme internacional, les conseqüències que suposarà per a l'ordre econòmic mundial i la situació global en que resta el món sencer després d'aquests atemptats.

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This