PUBLICACIONS

IGUALS?

Àmbits 21, Hivern 2002

Aquest número de l'Àmbits és segurament un dels més complets i extensos dels que hem editat fins ara. Començant per la Pàgina d'Actualitat, on recollim interessants i diversos articles com ara Sarajevo avui; Participació i Internet; Organtizació del treball, estrès i salut i Una constitució per a Europa

Al Monogràfic recollim un dels clàssics de la sociologia: Iguals? parlem de gènere, de sexisme en el sistema educatiu, de conciliació de la vida familiar i el treball o de la incorporació de la dona al mercat laboral. Presentem a més un valor afegit ja que hem pogut comptar amb l'opinió que tenen al respecte personalitats destacades com són Imma Mayol o Jordi Petit, entre d'altres, en una secció que hem volgut titular com Flaixos Monogràfic. 

Al nostre Dossier aquesta ocasió fem una mirada als països de l'est cap a la Unió Europea. Quines perspectives planteja una ampliació de la UE? quines transformacións polítiques i econòmiques patiran els països candidats? són algunes dels dubtes que plantegem vers aquesta qüestió.

Finalment, són fins a tres els personatges entrevistats en aquest número de l'Àmbits. La primera d'elles, Lise Bergh, ens ofereix la seva visió sobre la igualtat de gènere des de la seva experiència com a secretària d'Estat del ministeri d'Indústria, Treball i Comunicacions de Suècia.

D'altra banda també hem conversat amb Ute Behning i Amparo Serrano, politòloga i experta en estudis sobre la dona la primera i sociòloga especialista en estratègies ocupacionals la segona.

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This