PUBLICACIONS

11-S: NOU ORDRE MUNDIAL?

Àmbits 30, Tardor 2004

L'11 de setembre de 2001 va marcar un abans i un després en la història del món. Un dels molts àmbits afectats va ser el de la política exterior i les relacions internacionals, especialment dels Estats Units. A partir d'aquí, s'obriren multitud d'interrogants, la majoria dels quals encara no s'han resolt.

En el nostre monogràfic intentem resoldre'n alguns, plantejant-nos preguntes com ara sobre el paper que hi juga la Unió Europea, les Nacions Unides o sobre com es desenvoluparà aquesta nova etapa en les relacions internacionals.

Un altre tema de plena actualitat, el de la immigració, ocupa les pàgines del nostre Dossier, concretament la tasca dels sociòlegs i sociòlogues en aquesta matèria.

En aquest número hem conversat amb Tomás Calvo Buezas, catedràtic d'Antropologia Social a la Universitat Complutense de Madrid i director del Centro de Estudios sobre Migraciones y Racismo d'aquesta mateixa universitat.

 

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This