PUBLICACIONS

ORIENT MITJÀ EN ECLOSIÓ

Àmbits 35, Hivern 2006

El monogràfic d'aquest número de l'Àmbits ha estat dedicat a l'Orient Mitjà. Diversos experts analitzen el passat, present i futur d'aquesta regió, recollint la política exterior de l'Iran, el conflicte entre Israel i Palestina, la democràcia al món islàmic, el conflicte originat arrel de les caricatures sobre Mahoma i els moviments migratoris i desplaçaments forçats a conseqüència de la inestabilitat de la zona.

Per a parlar de tots aquests temes hem comptat amb la col·laboració d'experts com Luciano Zaccara (Taller d'estudis internacionals mediterranis, Universitat Autònoma de Madrid), Ignacio Álvarez-Ossorio (professor d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat d'Alacant), Lurdes Vidal (Institut Europeu de la Mediterrània), Eduard Soler (coordinador del programa Mediterrani de la Fundació CIDOB) i Gemma Pinyol (politòloga, coordinadora del programa Migracions del CIDOB).

L'entrevista recull el testimoni d'un dels periodistes amb major bagatge en el coneixement de les relacions internacionals en general i de l'Orient Mitjà en particular, Xavier Batalla, corresponsal diplomàtic del diari La Vanguardia.

D'altra banda, la nostra secció de Dossier l'hem dedicat a la Sociologia de la Joventut. A les seves pàgines trobem qüestions com ara l'identitat cultural dels adolescents, les condicions de vida dels joves en processos d'emancipació o les polítiques locals de joventut, entre d'altres.

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This