PUBLICACIONS

50 ANYS DEL TRACTAT DE ROMA

Àmbits 37, Estiu 2007

Aquest any la Unió Europea ha celebrat l'aniversari d'una de les fites més importants de la seva història: els 50 anys del Tractat de Roma, pel qual es van constituir la Comunitat Econòmica Europea (CEE) i la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica (EURATOM).

D'aquells 6 països constituents ara són ja 27 els que formen el mapa europeu. Des l'Àmbits hem volgut repassar aquest mig segle del vell continent, de la ma d'especialistes, de testimonis passats i professionals d'avui i, sobretot, amb una mirada dirigida a analitzar el futur que construïm entre tots els europeus.

Anna Terrón, secretària per a la Unió Europea del departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, ens parla a l'entrevista del paper dels catalans en el col·lectiu europeu, del futur de les llengües no majoritàries, de la comunicació amb els ciutadans de la Unió i de quin espai ocupen les dones dins els estaments europeus, entre d'altres qüestions.

Les nostres pàgines recullen també el testimoni d'un dels pocs periodistes espanyols que va cobrir el Tractat el 1957, Jaime Arias, actualment conseller de direcció de La Vanguardia i observador constant de la realitat europea.

Maria Badia, Ignasi Guardans, Bernat Joan, Raül Romeva i Aleix Vidal-Quadras, tots ells representants de les diferents forces polítiques del nostre país al Parlament Europeu, ens parlen dels reptes que afronta la Unió Europea des de la seva experiència com a eurodiputats.

Per acabar, aquest nou Àmbits ha estat un èxit de participació per part dels nostres col·legiats i col·legiades, que han fet de la Pàgina d'Actualitat una de les seccions més diverses i interessants d'aquest nou número.

Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This