Notícies

desembre 02, 2011
PARLEM SOBRE EL PRESENT I EL FUTUR DELS FONS SOCIALS EUROPEUS

L’acte, presentat i moderat per la degana del Col·legi, la Sra. Anna Parés, va anar a càrrec del Sr. Xavier Tiana, politòleg i Cap de l’Oficina de Cooperació Europea de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona.

 

Es van tractar qüestions com ara el pressupost europeu per als pròxims anys, la solidaritat entre estats membres i el paper d’Espanya en un futur immediat. Tiana va assegurar que caldrà estar pendent de l’evolució del joc d’escacs que es planteja a la Unió Europea i de la posició que cada estat prendrà en el tauler. D’altra banda, va voler posar de relleu la necessitat de més transparència respecte als ciutadans pel que fa als pressupostos de la UE. Tanmateix va analitzar en profunditat algunes de les partides pressupostàries i va parlar de la importància d’aconseguir mobilitzar el capital privat per a desenvolupar programes i projectes públics. Uns programes que, segons Tiana, hauran d’elaborar-se a partir de l’Estratègia Europa 2020.

 

Xavier Tiana va afirmar també que la Comissió Europea demanarà molts més resultats a partir d’ara als països membres, treballarà per reduir i agrupar programes en un sol instrument, fomentarà l’externacionalització i el mainstreaming i s’esforçarà per assolir més eficiència i per reduir la burocràcia.

Share This