FORMACIÓ CONTINUADA

FITXA DEL CURS

POLÍTIQUES PÚBLIQUES I INNOVACIÓ SOCIAL (curs finalitzat)

Presentació

Els poders públics dels Estats democràtics actuals a revisió. Quins sectors, continguts i procediments d’actuació tenen els esmentats poders públics pel que fa als vells i nous problemes de caràcter col·lectiu en un moment de canvi d'època?

Les transformacions produïdes per l’aparició de l’era digital i la globalització econòmica han alterat els equilibris que hi havia entre societat, mercat i Estat. Explorarem les dinàmiques entre aquests actors i ens centrarem en escenaris més propers, fent ús de les experiències de l’IGOP en el camp de la recerca.

Aquest curs està organitzat pel Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (COLPIS) i l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB (IGOP).

 

OBJECTIUS

 • Introduir els conceptes  de polítiques urbanes, nou municipalisme, i noves formes d'acció comunitària
 • Parlar dels gran canvis en l'esfera econòmica i productiva que genera el canvi digital i la pèrdua de valor de velles intermediacions. 
 • Presentar el debat entre participació i els mecanismes de decisió pública
 • Aprendre perquè certs procesos i experiències d'innovació social funcionen i altres no

PROGRAMA

 1. La innovació social en les polítiques urbanes. Experiències i perpectives (docent: Joan Subirats).
 2. Acció comunitària en salut als barris de Barcelona: innovacions i reptes (docent: Nicolás Barbieri).
 3. Innovació socioeconòmica: economia col·laborativa, economia procomú. procomú digital (docent: Mayo Fuster)
 4. Empoderament i transformació de les relacions de poder. Una anàlisi critica de la participació ciutadana institucional. Els casos dels Pressupostos Participatius de Porto Alegre i l'Acció Comunitària a Barcelona (docent: Ernesto Morales)
 5. Fer que la innovació social funcioni: capacitats comunitàries, lideratge democràtic i governança (docent: Marc Parès)

Destinataris

-Tècnics i/o professionals experts en polítiques públiques

-Tècnics i/o professionals experts en innovació social

-Qualsevol persona interessada en el tema

 

PROFESSORAT

 • Joan Subirats: Professor de Ciència Política (UAB), investigador i director del programa de doctorat de IGOP (l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB)
 • Nicolás Barbieri: Doctor en Ciència Política, investigador postdoctoral de l'IGOP (l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB)
 • Mayo Fuster: Investigadora postdoctoral de l'IGOP (l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB) i del Centre Berkman per internet i Societat de la Universitat de Harvard
 • Ernesto Morales: Coordinador de l'escola de Polítiques Socials i Urbanes de l'IGOP (l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB). Diplomat en Treball Social, Llicenciat en Sociologia i Doctor en Polítiques Públiques i Transformació Social (UAB)
 • Marc Parès: Investigador Marie Curie de l'IGOP (l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB). Doctor en Ciències Ambientals i Llicenciat tant en Ciències Ambientals com en Ciències Polítiques (UAB)

DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ

Fins el 19 abril de 2017

DATA D'INICI

25 abril de 2017

DATA DE FI

23 maig de 2017

PREU PER COL·LEGIATS/DES I ESTUDIANTS

150 euros

PREU PER NO COL·LEGIATS/DES

205 euros

CALENDARI DE CLASSES

Del 25 d'abril al 23 de maig. Dimarts de 17.00 a 20.00 hores.

LLOC ON S'IMPARTEIX

COL·LEGI DE POLITÒLEGS I SOCIÒLEGS DE CATALUNYA
c/Roger de Lluria 155-157, entrl 1ª
08037 Barcelona

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA

Per formalitzar la matrícula del curs, cal adjuntar la següent documentació:

-Fotocòpia del DNI/NIE (només per aquelles persones que no estan col·legiades)

-Fotocòpia del comprovant de pagament del curs (només per aquelles persones que facin el pagament a través de transferència bancària).

-Els estudiants de Ciències Polítiques i/o de Sociologia de segon cicle o grau (amb la meitat de crèdits totals aprovats) gaudeixen d'un preu especial. En cas de ser-ho, caldrà presentar una còpia de la matrícula de la universitat de l'any en curs.

FITXA D'INSCRIPCIÓ
DADES PERSONALS
Els camps marcats amb * són obligatoris
DOCUMENTACIÓ A ADJUNTAR (2) (EL NÚM. MÀXIM DE FITXERS ÉS DE 5)
SELECCIONAR ARXIU (adjuntar fitxers en format jpg, pdf o doc)
[+] Adjuntar un altre fitxer
DADES DE L'EMPRESA (Emplenar aquest apartat en el cas que es vulgui facturar a l'empresa)

El Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya tracta la informació que ens proporciona amb la finalitat d'oferir-li el servei sol·licitat. Es conservaran les dades facilitades mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no seran cedides a tercers, excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Vostè té el dret d'obtenir confirmació de si al Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya estem tractant les seves dades personals, així que té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessàries.

Responsable: Identitat: Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya-NIF: Q5856239H Direcció postal: C/Roger de Llúria, 155; Entresòl 1a; 08037 Barcelona Telèfon: 932414122 Correu electrònic: colpis@colpis.cat

(1) El preu per estudiant s'aplica exclusivament als estudiants de les llicenciatures de Ciències Polítiques i Sociologia.

(2) Per considerar efectiva la matrícula és imprescindible fer arribar al Col·legi, abans de l'inici del curs, els documents que s'indiquin a la fitxa de cada curs.

(3) El COLPIS no garanteix la realització d’aquesta activitat formativa si no s’arriba a un número mínim d’alumnes.

(4) Una vegada formalitzada la matrícula no es retornarà l’import de la mateixa excepte que l’organització anul·li l’activitat formativa.

Share This