Comissió de Política i Eleccions

Des d’aquest grup s’intercanvia informació, recursos i propostes per a totes aquelles persones col·legiades que treballen o que tenen interès en l’àmbit de l’organització i sistemes electorals, el vot electrònic, l’estratègia, màrqueting i comunicació política i tot allò que té a veure amb les eleccions, els partits i les dinàmiques polítiques.

Activitats

 • Sessió informativa i de debat sobre el vot electrònic15 juliol 2021

  A l'ocasió de les Assemblees Generals Ordinària i Extraordinària de 2021, la comissió va organitzar una sessió informativa i de debat on es va analitzar el funcionament i les garanties del vot electrònic així com els temes més sensibles d'aquest tipus de votacions. 

  La sessió va anar a càrrec de David Montserrat d'Ekratos Digital Service; Joan Botella, catedràtic de ciència política de la UAB; Núria Arbussà, subdirectora de processos electorals de la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya i Jordi Pacheco, degà del Col·legi. 


 • Debat postelectoral: Escòcia 202113 maig 2021

  Sota el títol Les eleccions d'Escòcia 2021: del Brèxit...a un segon referèndum d'autodeterminació?, el Colpis va organitzar el debat en línia que analitzava les eleccions al parlament escocès que es van portar a terme el 6 de maig de 2021. 

  La sessió va anar a càrrec de Xavier Solano, politòleg català amb un profund coneixement del govern escocès després del seu pas pel Departament de Salut del Govern Escocès i també pel Parlament;  Núria Franco Guillén, actual investigadora postdoctoral a la Universitat Aberystwyth (Gal·les, Regne Unit) i doctorada amb una tesi sobre l’anàlisi dels discursos dels partits nacionalistes i regionalistes sense estat sobre la immigració a Catalunya, Escòcia i Quebec i el dr. Jordi Pacheco, degà del Colpis. 

 • Debat postelectoral: Anàlisi dels resultats de les eleccions catalanes 202118 febrer 2021

  Juntament amb l'Institut de Ciències Polítiques i Socials de Catalunya (ICPS), el Colpis va organitzar el debat sobre els resultats electorals dels comicis al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021, unes eleccions celebrades en un context gairebé inèdit. 

  La sessió va comptar amb Oriol Molas, sociòleg, consultor d'estratègia en campanyes electorals i d'imatge i opinió pública i director general de GAPS; Àngels Pont, Directora general de GESOP (Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública) i Narciso Michavila, president de la consultora d’Investigació Social GAD3.

   

Share This