Notícies

maig 28, 2014
COM VIURE LA VELLESA I LA DEPENDÈNCIA?
Dijous 19 de juny a les 19h, a l’Ateneu Barcelonès (Sala Oriol Bohigas).

La millora constant de la dietètica, la medicina i el conjunt dels condicionaments socials que influeixen sobre la qualitat de vida han incrementat la longevitat general i la durada mitjana de les bones condicions de salut física i mental. Aquesta realitat és una veritable revolució que ja modifica la vida quotidiana de les persones i famílies en tots els trams d’edats. Influeix en els seus rols, i ha tingut repercussió legal sobre els criteris polítics i socials que regien la durada de la vida activa laboral, les pensions i les filosofies de l’estalvi. En un sentit estricte, l’arribada de la longevitat amb bona salut incideix en nous plantejaments que afecten des de la vida estrictament personal, per exemple en els terrenys de la sexualitat, l’oci i les activitats culturals durant la tercera edat, l’allargament de les funcions professionals remunerades o desinteressades de la gent gran, fins als escenaris vitals generals col·lectius com, de forma especial, tota l’esfera de la dependència.

Universitat Opina organitza una sessió d’anàlisi sobre el rerefons i les conseqüències del nou tipus de vellesa. Una taula rodona d’especialistes en sociologia, economia i medicina intentarà remarcar els beneficis i nous problemes de la situació creada, així com substanciar la seva evolució a partir de la incidència de l’actual crisi.

L’acte tindrà com a ponents Amand Blanes, demògraf del Centre d’Estudis Demogràfics; Mercè Pérez-Salanova, professora de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona; Andreu Segura, metge del Pla Interdepartamental de Salut Pública i Teresa Torns, professora de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Antoni Franco, periodista i president de l’Associació d’Amics de la UAB, presentarà i moderarà l’acte.

Cal inscripció prèvia, podeu fer-ho enviant un e-mail a amics@uab.cat o trucant al telèfon 93. 581. 14. 90.

FITXER ADJUNT

Share This