Agenda

"ARA O MAI" JORNADA DIA EUROPEU DE LA MEDIACIÓ

DATA
21 gener 2022 · 09:00
LLOC
En línia

El proper 21 de gener de 2022 se celebrarà el Dia Europeu de la Mediació. Aquest és un dels més importants esdeveniments de la mediació durant l'any. Amb motiu d'aquesta efemèride, la Societat Catalana de Conflictologia, la Universitat de Girona -a través de la Fundació UdG- i la Universitat Oberta de Catalunya -per mitjà dels Estudis de Dret i Ciència Política-, han organitzat aquesta jornada, amb la col·laboració del Colpis, entre d'altres entitats. La primera de les tres taules que tindran lloc al llarg de la jornada serà moderada per la nostra vicedegana i responsable de la Comissió de Mediació del Col·legi, la politòloga Sònia Pereda.

La Jornada 

L'objectiu de la jornada és avançar en la reflexió i l'aplicació dels sistemes de resolució de conflictes i, en concret, de la mediació.

Enguany, el títol de la jornada és  "Ara o Mai. Bons temps per la mediació".  Amb aquest títol  es pretén motivar al sector dels professionals i de les institucions de la resolució i mediació de conflictes a esbrinar el motiu pel qual la societat, les institucions públiques i privades i la ciutadania  - tot i tenir conflictes i sovint gestionar-los i resoldre' ls malament-,  no contracten els serveis de mediació. I d'altra banda, reflexionar sobre els bons temps que actualment viu la mediació respecte a anys anteriors com a un sistema òptim per a la gestió de conflictes i la prevenció dels mateixos.

Estructura i Programa

09.00h a 10.00h. Benvinguda i entrevista-debat: Com ens ha quedat el país avui? Quins conflictes públics i socials ens afecten i afectaran?

Una entrevista inicial  amb experts i expertes en aquest cas de la ciència política i de la sociologia, per parlar dels conflictes actuals que viu la nostra societat i les respostes que es donen dels responsables polítics i des de les administracions públiques.

Gemma Ubasart, professora de Ciència Política de la Universitat de Girona.

Jérôme Ferret, professor de Sociologia de la Université de Toulouse 1 Capitole.

Entrevista:  Xavier Pastor, conflictòleg, politòleg, mediador i professor de resolució de conflictes a la UdG i a la UOC.

 

3 taules amb format entrevista.

10.00h a 11.00 h. Taula 1. Com són els conflictes en política i com els podem gestionar amb èxit?

Ismael Peña-López, professor de Ciència Política de la UOC i director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Ana Sofía Cardenal, professora de Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Universitat Pompeu Fabra.

Quico Sallés, periodista especialitzat en crònica política.  

Toni Aira, periodista, doctor en comunicació per la Universitat Ramon Llull. Director del Màster en Comunicació Política i Institucional (UPF)

Modera:  Sònia Pereda, vicedegana del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya.

 

11.30h a 12.30h. Taula 2. Com són els conflictes a les organitzacions i en quins s'apliquen a la pràctica la mediació i l'ADR? 

Mireia Calmell, responsable de Persones i Desenvolupament del MACBA

Natàlia Flores, mediadora i sòcia de GIRA-ADR

Paulino Fajardo, mediador, advocat i professor de Dret a la Universidad Pontificia de COMILLAS (ICADE).

Carolina Roca, socia-directora General GRUPO INMOBILIARIO ROCA.

Modera: Marta Méndez, Gira-ADR

 

De 12.30h a 13.30h. Taula 3. Com són i haurien de ser les lleis de mediació? 

Sara Pose, magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i professora de dret processal laboral a ESADE.

Ana Criado, mediadora, advocada i presidenta de la Asociación Madrileña de Mediadores (AMM).

Carlos Villagrasa, professor de Dret Civil de la Universitat de Barcelona. Magistrat suplent de l'Audiència provincial de Barcelona.

Carles Garcia Roqueta, mediador, advocat, diputat de la Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi de la Advocacia de Barcelona. President de la Societat Catalana de Mediació en Salut.

Modera: Jordi Casajoana, Institut Mediació Integral.

 

13.30h a 14.00h: Entrega de la 1a edició Premis Societat Catalana de Conflictologia i cloenda

Lliurament Premis Societat Catalana de la Conflictologia (SCC). Enguany hi haurà el lliurament de la 1a edició dels premis Societat Catalana de la Conflictologia, en concret al "recorregut professional i acadèmic" i als projectes o serveis d'"innovació en la conflictologia". Amb: 

Montse Soler, presidenta de la SCC.

Joan Ramon Casals, director general d'entitats jurídiques i mediació de la Generalitat de Catalunya

 

Modalitat: Per videoconferència a través de la plataforma Zoom.

 

Inscripcions i preus

El Colpis oferirà un 50% de descompte sobre el preu de la inscripció a un total de 10 inscripcions de persones col·legiades. En cas de rebre més de 10 sol·licituds, la prioritat per a concedir aquest descompte serà en primer lloc per als i les membres de la Comissió de Mediació del Col·legi, en segon lloc per als i les membres de la Comissió de Girona, i en tercer lloc per a la resta de persones col·legiades seguint l'ordre de recepció de sol·licituds. Podeu enviar les vostres sol·licituds a colpis@colpis.cat

Preu inscripció general:  50 €

Preu inscripció col·legis professionals amb descompte:  45 €

Preu inscripció alumnes i exalumnes Postgrau Resolució de Conflictes i Mediació UdG i Master, Postgraus i especilitzacions Gestió i Solució de Conflictes UOC:  30 €

 

MÉS INFORMACIÓ

FORMULARI D 'INSCRIPCIÓ JORNADA "ARA O MAI"

Assistència

En línia, amb inscripció prèvia
Share This