Agenda

TAULA RODONA "ISRAEL DECIDEIX"

DATA
9 març 2009 · 18.30
LLOC
FUNDACIÓ CIDOB

Una seixantena de persones van assistir a la taula rodona organitzada pel Col·legi i la Fundació CIDOB entorn els resultats electorals dels comicis del passat 10 de febrer a Israel.

A la taula vam comptar amb la presència de Daniel Shenhar, advocat del centre Ha-Mokade de recolzament a l'individu, col·laborador de l'Observatori Electoral del TEIM-Taller de Estudios Internacionales Mediterráneos; Alfred Tovías, economista i internacionalista israelià, expert en les relacions entre la Unió Europea i Israel; Ferran Izquierdo, politòleg i professor de Relacions Internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona i Joan Roura, periodista, enviat especial de TV3 al Pròxim Orient. Tots ells sota la presentació i moderació de Jordi Vaquer, director de la Fundació CIDOB.

 

Durant la taula es varen analitzar tant els resultats dels comicis com l'impacte que la formació del nou govern  pot tenir tan dins com fora del país, en les seves relacions amb els Estats Units, la Unió Europea i, molt especialment, l'Orient Mitjà.

 

Una altra de les qüestions principals que van ser presents sobre la taula va ser la dura ofensiva que l'exèrcit israelià va mantenir sobre Gaza i  que va originar un intens debat entre els ponents, amb una àmplia participació del públic.

AFEGEIX AL CALENDARI
PROGRAMA
Share This