Notícies
La coalició liderada per Netanyahu ha guanyat les eleccions israelianes del 22 de gener però ha patit un fort desgast. Amb un parlament cada cop més fragmentat i la irrupció d’un nou partit, Yesh Atid, comença la dura tasca de formar una coalició de govern. Els resultats de les negociacions podrien derivar en un executiu més conservador i radicalitzat però no es pot descartar una obertura cap al centre polític. Una o altra opció tindrà efectes en el grau de radicalització o flexibilització envers al conflicte amb els palestins i també en les polítiques econòmiques i socials, especialment en relació als privilegis dels grups ultra-ortodoxos.
Per analitzar els resultats i les implicacions d’aquestes eleccions el CIDOB i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya organitzen un diàleg entre Pere Vilanova, catedràtic de Ciències Polítiques i de l’Administració de la Universitat de Barcelona i Eduard Soler i Lecha, investigador principal de l’àrea Mediterrània i Orient Mitjà de CIDOB. En Pere Vilanova analitzarà el sistema polític israelià i les seves repercussions electorals. L’Eduard Soler abordarà l’impacte dels resultats sobre l’estabilitat política del país, el conflicte àrab-israelià i l’estabilitat regional. Els dos experts debatran amb el públic sobre el significat d’aquests resultats i sobre els escenaris que s’obren a partir d’ara.
Aquest debat tindrà lloc el dimarts 29 de gener, a les 18h, a la Sala Maragall de la Fundació CIDOB. (C/ Elisabets, 12. Barcelona)
Podreu seguir aquesta sessió a través del Twitter del Col·legi, @ColpisCat, amb el hashtag #EleccionsIsrael. Cal confirmar l’assistència escrivint un correu electrònic a activitats@cidob.org o bé trucant al 93 302 64 95.