Notícies
Amb aquesta xerrada, que és una continuació de la presentada el dia 7 de maig al Col·legi, es pretén fer un repàs dels elements més importants del que es va presentar al maig per a resituar-nos, i a partir d’aquí poder parlar sobre aspectes que van quedar pendents a la 1a xerrada. Com per exemple:
– Desarticular mites i creences: sobre aliments, dietes màgiques, productes que ho resolen tot, exercicis revolucionaris, etc. amb la informació més recent de la ciència al respecte
– Exemplificar i aterrar l’autogestió en l’entrenament i la nutrició: com m’elaboro una rutina? Com evito estancar-me? Com progressar a curt, mig i llarg termini? Com controlo el menjar sense obsessionar-m’hi?
Com a politòlegs i sociòlegs només solem estar a prop de l’activitat física a través de l’ull acadèmic que l’investiga per les interaccions o dinàmiques socials que genera (sociologia de l’esport), o bé des de l’ull tècnic que el veu com una eina o mitjà per assolir uns objectius de col·lectiu (promoció esportiva d’un ajuntament). Però com l’abordem per a nosaltres mateixos? Quan els dubtes que ens plantegem són “què he de menjar?” i “com he d’entrenar?” per a assolir els reptes físics o simbòlics que ens proposem… en que ens basem?
La xerrada anirà a càrrec de Bernat González Ripoll, col·legiat. Graduat en Sociologia per la Universitat de Barcelona, Tècnic Superior d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives i Màster en Gestió Esportiva per l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya. A nivell personal s’ha interessat especialment en el rendiment esportiu i l’aproximació de l’activitat física a la població general.
La tertúlia tindrà lloc al Colpis, el dilluns 17 de juny a les 18h. Aquesta activitat és d’entrada lliure, però les places són limitades.